Nieuw! Podcast over de Europese machineverordening

In 2023 is de machinerichtlijn vervangen door de Europese machineverordening. Samen met experts en bedrijven gaat het Netwerk gezond en veilig werk in een driedelige podcastserie in op waarom deze nieuwe wet nodig is, wat het inhoudt en wat het in praktijk van bedrijven vraagt.

Zo heeft robotisering er nadrukkelijk een plek in gekregen. Wat betekent dit specifiek voor Nederlandse bedrijven die robots maken? Zoals voor Lely, een fabrikant die van grote betekenis is in de internationale agrarische robot industrie. Hoe helpt dit hen om de productie- en werkprocessen veiliger te maken? En hoe is dit van invloed op de ontwikkeling van normen voor machines in samenwerking met NEN?

Aflevering 2: Veiligheid als motor voor innovatie

Luister in deze tweede aflevering naar het gesprek met Jan Willem Rodenburg (Lely Industries), Wiene fokkinga (NEN) en Coen van Gulijk (TNO) over het belang van innovatieve machinebouwers in Nederland en de rol die machineveiligheid en normen spelen bij deze innovaties.

Klik hier om de podcast te beluisteren via Apple of Google.

Aflevering 1 gemist?

Luister hier de eerste aflevering van een driedelige podcastserie over de machineverordening terug waarin experts Coen van Gulijk (TNO), Leroy Dekker (Dekker Safety) en Chris van der Heijden (Vanderlande) met elkaar in gesprek gaan over wat er opvalt in de machineverordening en wat de impact is op gebruikers en machinebouwers om ervoor te zorgen dat machines aan de verordening voldoen.

Klik hier om de podcast te beluisteren via Apple of Google.