Europese machineverordening in 2027 van kracht

De nieuwe Machinerichtlijn is klaar. Deze Europese Machineverordening wordt per 1 januari
2027 van kracht. Wat betekent de verandering van richtlijn naar verordening voor alle marktdeelnemers? En waarom is het een aanrader om je nu al in de machineverordening te verdiepen?

Luister ook de podcast

Samen met experts en bedrijven maakt het Netwerk gezond en veilig werk, gecoördineerd door TNO, een driedelige podcastserie. Deze podcast gaat dieper in op waarom deze nieuwe Europese wet van machineverorderdening nodig is, wat het inhoudt en wat het in praktijk van bedrijven vraagt.

Zo heeft robotisering er nadrukkelijk een plek in gekregen. Wat betekent dit specifiek voor Nederlandse bedrijven die robots maken? Zoals voor Lely, een fabrikant die van grote betekenis is in de internationale agrarische robot industrie en voor Vanderlande, wereldwijd partner van toekomstbestendige logistieke procesautomatisering voor o.a. distributiecentra en luchthavens zoals Schiphol en London Heathrow. Hoe helpt de Europese machineverordening hen om de productie- en werkprocessen veiliger te maken? En hoe is dit van invloed op de ontwikkeling van normen voor machines in samenwerking met NEN?

Of beluister de podcast via Apple of Google.